El Papa rep supervivents de la tragèdia de Lampedusa

El papa Francesc ha rebut una delegació de supervivents i familiars del naufragi que va tenir lloc fa un any prop de les costes de l’illa de Lampedusa, en el qual van morir 368 immigrants.

La delegació que ha visitat al Papa estava formada per 37 persones d’Eritrea, que han arribat a Roma des dels diferents països europeus que els han acollit, com Alemanya, Suècia, Noruega, Holanda i Dinamarca.

Un dels refugiats ha parlat amb Francesc en anglès i li ha demanat suport per al reconeixement dels cossos que, en alguns casos no han estat entregats a les famílies. Una jove també ha agraït al Pontífex les diferents formes en les quals va oferir suport a immigrants i refugiats.

De la seva banda, el Bisbe de Roma ha parlat commogut en italià i els ha dit: “Tot el que heu patit es contempla en silenci, es plora i procurem ser a prop vostre. (…) Hi ha moltes persones que tenen el cor obert per a vosaltres. La porta del cor és la més important en aquests moments. Demano a tots els homes i dones d’Europa que obrin les portes del seu cor.”

Com a regal, els integrants de la delegació han ofert al Papa una escultura en ferro que representa una ampolla al mar amb una família a l’interior. Al final de la trobada, Francesc ha saludat personalment cadascun dels immigrants.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!