El ministre de la Presidència del Govern espanyol, Félix Bolaños, s’ha reunit en audiència privada amb el Papa. Bolaños ha explicat en roda de premsa que ha transmès al Pontífex alguns temes “pels quals el govern espanyol està treballant”.

Valoració del ministre Félix Bolaños

La reunió del ministre espanyol de la Presidència amb el Papa Francesc, dilluns 13 de juny, ha durat gairebé una hora. Félix Bolaños ha destacat l’admiració del govern pel gran coneixement del Papa pels temes d’Espanya i que li ha transmès l’afecte que tot el poble espanyol té pel pontífex. Ha tornat a invitar el Sant Pare “a visitar Espanya quan ho consideri oportú“.

Bolaños ha dit que “la conversa ha estat molt inspiradora, perquè compartim els mateixos valors, com ara el diàleg, la solidaritat i la necessitat d’ajudar els qui estan pitjor i tenen més dificultats, valors que el Papa ha traslladat també i que alhora inspiren la tasca del govern d’Espanya”.

El ministre ha qualificat el Papa Francesc de “persona que va més enllà de l’Església catòlica i el seu pontificat està apropant la mateixa Església a la societat”. També l’ha definit com  un “home bo, càlid, afectuós i preocupat pels qui pateixen“.

Valoració del ministre Félix Bolaños

El ministre de la Presidència ha explicat que ha transmès al Papa alguns temes “pels quals el govern espanyol està treballant”, i que el Sant Pare “ha expressat la seva preocupació pels refugiats i els desplaçats per la guerra“. Félix Bolaños ha fet seu el missatge del Papa per comentar que li ha traslladat “l’esforç que el govern espanyol està fent per acollir, per exemple, molts ucraïnesos”. Igualment Bolaños ha traslladat al Papa “la voluntat que té el govern espanyol de mantenir el diàleg amb l’Església catòlica per temes d’interès comú, amb una interlocució amb el cardenal Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal, sempre per buscar solucions compartides i conjuntes”.

Valoració del ministre Félix Bolaños

El ministre de la Presidència ha explicat que ha regalat al Papa un exemplar de les Cantigas de Alfonso X el Sabio, sobre la convivència de les religions monoteistes a Toledo. També li ha portat “safrà amb denominació d’origen de Villafranca de los Caballeros, a Castella la Manxa, i uns plàtans canaris”, entre altres obsequis. El Papa ha regalat a Bolaños totes les seves encícliques, una estàtua de bronze sobre la fraternitat i una medalla commemorativa sobre el 9è any del seu pontificat.

Bolaños ha dit que no ha parlat amb el Papa de cap norma concreta (en referència a la reforma de la llei de l’avortament). Sobre els abusos, Bolaños ha destacat que el govern espanyol comparteix amb l’Església el seu desig d’esclarir els casos que s’han produït en el passat i treballar perquè no es tornin a produir.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!