El Papa recorda els cristians perseguits

Mentre contemplem i celebrem la santa creu, pensem amb commoció en tants germans i germanes nostres que són perseguits i assassinats a causa de la seva fidelitat a Crist. Són les paraules del papa Francesc abans de la pregària de l’Àngelus del diumenge 14 de setembre, festa de l’Exaltació de la Santa Creu.

Francesc es va referir als cristians que viuen a llocs on la llibertat religiosa no és garantida. També va parlar de països i ambients on sí que hi ha llibertat religiosa, però en els quals els cristians “troben limitacions i discriminacions”.

Durant el matí, el Pontífex va casar vint parelles de la diòcesi de Roma i també els va parlar de la creu, on es revela “al màxim l’amor de Déu per la humanitat”. El Bisbe de Roma es preguntava: “El Pare va donar el seu Fill per salvar-nos i això va implicar la mort a la creu. Per què? Per què va caldre la Creu?” I ell mateix responia: “Per causa de la gravetat del mal que ens tenia esclaus. La creu de Jesús expressa tota la força negativa del mal i tota la mansa omnipotència de la misericòrdia de Déu.”

Per això, el Papa va convidar a contemplar “el signe de l’amor infinit de Déu per cadascun de nosaltres i l’arrel de la nostra salvació. D’aquella creu neix la misericòrdia del Pare que abraça tot el món. Per mitjà de la creu de Crist és vençut el maligne, és derrotada la mort, se’ns dóna la vida, se’ns restitueix l’esperança”.

Francesc també va recordar la seva visita a Redipuglia, on va pregar al cementiri austrohongarès i es va referir al sacrifici pels morts de la I Guerra Mundial: “Els números són espantosos: 8 milions de joves caiguts i uns 7 milions de civils morts. Això ens fa entendre que la guerra és una bogeria. Una bogeria de la qual la humanitat no va aprendre la lliçó, perquè després va arribar la segona guerra i avui hi ha tantes guerres. Quan aprendrem la lliçó? Mirem Jesús crucificat per comprendre que l’odi i el mal són derrotats amb el perdó i el bé. La guerra l’únic que fa és augmentar el mal i la mort”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!