“Que per sobre de la guerra prevalgui la pau”. El Papa Francesc s’ha emocionat durant el tradicional homenatge i pregària als peus del monument a la Mare de Déu: li hauria agradat portar l’agraïment dels ucraïnesos “per la pau que demanem al Senyor des de fa tant de temps.” “Sabem —ha dit— que ets amb ells i amb tots els qui pateixen.”

El papa Francesc ha reprès aquesta tarda una tradició molt estimada pels romans, iniciada el 1953 per Pius XII, la de venerar la imatge de Maria Immaculada a la plaça d’Espanya de Roma. Tradició que va ser interrompuda els dos últims anys a causa de la pandèmia.

Després dels cants, el Bisbe de Roma ha dipositat la seva ofrena floral, seguida per les lletanies i la pregària. Abans d’arribar a la plaça, el Pontífex havia resat davant la icona de la Salus Populi Romani, a la basílica de Santa Maria La Major.

En el moment en què es referia a Ucraïna, Francesc ha començat a plorar: “Maria Immaculada, avui m’hauria agradat portar-te l’acció de gràcies del poble ucraïnès per la pau que fa tant de temps que demanem al Senyor. En canvi, encara t’he de portar la súplica dels infants, dels ancians, dels pares i mares, dels joves d’aquesta terra martiritzada, que pateix tant. Però, en realitat, tothom sap que ets amb ells i amb tots els qui pateixen, com tu vas estar al costat de la creu del teu Fill”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!