El Papa

Aquest dissabte s’inicia el viatge del papa Francesc a Terra Santa que culmina el dilluns dia 26. L’objectiu principal és commemorar la històrica trobada entre el papa Pau VI i el patriarca (de Constantinoble) Atenàgores, que va tenir lloc fa 50 anys. Les etapes són tres: Amman, Betlem i Jerusalem. Davant del Sant Sepulcre se celebrarà un encontre ecumènic amb tots els represenentants de les esglésies cristianes de Jerusalem, amb el patriarca Bartomeu de Constantinoble. El pelegrinatge de Francesc té una base religiosa, però també inclou “una dimensió política”, segons ha destacat el patriarca llatí de Jerusalem, Fouad Twal, cap de l’Església catòlica a Palestina, Israel, Jordània i Xipre.

Primera etapa: Amman

La visita comença a Amman, on visitarà el rei i la reina de Jordània. A les quatre de la tarda hi ha prevista una missa a l’estadi internacional d’Amman. Després soparà al lloc on va tenir lloc el baptisme de Jesucrist, a la vora jornada del riu Jordà, amb un grup de refugiats sirians, de persones discapacitades i gent amb pocs recursos.

Segona etapa: Betlem

L’endemà, el papa Francesc viatja en helicòpter fins a la ciutat palestina de Betlem, a Cisjordània, a tan sols 8 quilòmetres al sud de Jerusalem. A Betlem, l’estarà esperant el president palestí, Mahmud Abbas, i es trobarà amb les autoritats musulmanes. Després, celebrarà una missa a l’aire lliure a la plaça del Pessebre, davant la basílica de la Nativitat. Un cop acabada la missa, el Pontífex dinarà amb diverses famílies cristianes de la zona, visitarà la Gruta de la Nativitat i saludarà els infants dels camps de refugiats de Dheisheh, Aida i Beit Jibrinen. Més tard viatjarà en helicòpter fins a l’aeroport de Ben-Gurion, a prop de Tel Aviv, on el rebran les autoritats israelianes.

Tercera etapa: Jerusalem

La tercera etapa del viatge durà el papa Francesc fins a Jerusalem. Es trobarà amb el patriarca ecumènic de Constantinoble a la Delegació Apostòlica, Jerusalem, i signaran una declaració conjunta. A les 19 h es farà la celebració ecumènica amb motiu del 50è aniversari de la reunió a Jerusalem entre el papa Pau VI i el patriarca Atenàgores a la basílica del Sant Sepulcre.

L’endemà, dilluns 26, el papa Francesc visita el gran muftí de Jerusalem. Altres activitats previstes són la visita al mur occidental de Jerusalem i al Yad Vashem (Museu de l’Holocaust). També serà rebut pel president i pel primer ministre d’Israel. Després de dinar el papa Francesc es trobarà amb el patriarca ecumènic de Constantinoble.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!