El Papa parla de pau amb Shimon Peres

La pau i el paper de les religions ha estat el tema central de la trobada del Papa amb l’expresident israelià, Shimon Peres. La conversa ha estat llarga, d’uns 45 minuts, i Peres l’ha aprofitada per presentar a Francesc la seva iniciativa d’involucrar els líders religiosos en la recerca de la pau.

L’expresident israelià es basa en el pressupòsit que si en el passat la major part de les guerres han estat motivades per la idea de nació, actualment és sobretot l’excusa de la religió el detonador dels conflictes.

El Pontífex ha escoltat amb molta atenció l’exmandatari israelià. De fet, l’entrevista s’ha desenvolupat en un gran clima de cordialitat.

De la seva banda, Francesc també s’ha trobat amb el príncep El Hassan Bin Talal, del regne haixemita de Jordània. Pau i religió han estat un punt clau de la conversa. El príncep, fundador del centre Royal Institute for Interfaith Studies, ha presentat al Papa l’activitat d’aquesta institució i ha subratllat els punts comuns de les religions i les possibilitats de cooperació en activitats de solidaritat amb els més desfavorits.

Aquesta trobada també ha estat ben cordial i ha durat una mitja hora.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!