El Papa ha tornat a demanar dimecres 10 d’abril la pau per a Ucraïna, Terra Santa i Myanmar. Al final de l’audiència general, ha recordat que, malauradament, són molts els països en guerra: “El meu pensament es dirigeix a la martiritzada Ucraïna, així com a Palestina i Israel. Que el Senyor ens doni la pau! La guerra és per tot arreu! No oblidem tampoc Myanmar! Demanem al Senyor la pau! I no oblidem aquests germans i germanes nostres que pateixen tant en aquests llocs de guerra! Preguem sempre junts per la pau!”.

“No oblidem aquests germans i germanes nostres que pateixen tant en aquests llocs de guerra”

D’altra banda, Francesc ha reclamat més atenció del món per al Kazakhstan, assotat per una violenta inundació —la pitjor en setanta anys— provocada pel ràpid desglaç que va fer créixer massivament els rius més enllà dels seus límits de cabal i va obligar a evacuar unes noranta-sis mil persones les darreres setmanes. El Pontífex ha convidat tothom “a pregar pels que pateixen els efectes d’aquesta catàstrofe natural”.

LA VIRTUT DE LA FORTALESA

I durant la reflexió de l’audiència general, el Sant Pare ha comentat que “la virtut de la fortalesa ens fa reaccionar i cridar ‘no’ al mal del món”. Seguint amb el cicle dedicat a vicis i virtuts, ha definit així la fortalesa: “La fortalesa és la virtut moral que, en les dificultats, assegura la fermesa i la constància en la recerca del bé. Referma la decisió de resistir les temptacions i de superar els obstacles en la vida moral.”

“La fortalesa és la virtut moral que, en les dificultats, assegura la fermesa i la constància en la recerca del bé. Referma la decisió de resistir les temptacions i de superar els obstacles en la vida moral”

El Bisbe de Roma ha assegurat que la fortalesa ajuda a lluitar contra situacions que ens alteren el ritme natural de la vida: “N’hi ha prou de fer un cop d’ull als llibres d’història o, malauradament, als diaris, per descobrir les ‘nefandes’ de les quals som en part víctimes i en part protagonistes: guerres, violència, esclavatge, opressió dels pobres, ferides que no han cicatritzat i que encara sagnen. La virtut de la fortalesa ens fa reaccionar i cridar un rotund ‘no’ a tot això.”

Finalment el Papa ha expressat el seu desig que l’alegria per la resurrecció de Crist ens ajudi a contribuir a millorar el món. 

Recordem que, en aquestes audiències setmanals sobre les virtuts, Francesc les posa en relació amb el Catecisme de l’Església catòlica i amb el pensament dels antics, els filòsofs grecs i els teòlegs cristians. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!