El papa Francesc rep un premi com a comunicador de l´any 2013

Institut Europeu Tercer Mil·lenni ha atorgat al papa Francesc el premi Comunicació Simple i ha reconegut el Pontífex com a comunicador de l´any.

La idea del premi ha estat una iniciativa del director de l´Institut, Andrea Pizzicaroli, el qual en una entrevista amb Ràdio Vaticana, ha expressat que després de l´elecció del cardenal Bergoglio com a Papa “ningú no s´imaginava que pogués ser una figura tan expressiva i tan comunicativa. Nosaltres mateixos n´hem quedat sorpresos positivament. Per això, per part nostra, amb molta humilitat va sorgir la idea de concedir al papa Francesc aquest premi”.

Segons ha explicat a l´emissora vaticana, “comunicació simple” és “aquella que és clara i que cerca arribar a més persones amb un missatge autèntic, justament com se sent al cor. El secret és la sinceritat: quan algú és sincer amb un mateix i amb els altres, la comunicació flueix de manera coherent. Ningú no pot qüestionar allò que és dit amb sinceritat perquè es té la convicció profunda del que s´expressa”.

Andrea Pizzicarolli ha assenyalat que el Papa “aconsegueix de manera sorprenent i nova arribar directament a les persones. Francesc habitualment saluda les persones al mateix nivell, de manera directa com si fos un amic, un parent, una persona estimada. Aquest tipus de comunicació ho ha revolucionat tot perquè és un Papa accessible“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!