Aquest dijous 7 de març, el papa Francesc ha rebut en audiència privada al Vaticà el primer secretari del PSC, Salvador Illa. Com ha explicat Illa, un dels temes principals que han tractat ha estat el de la situació actual de Catalunya, que com ha reconegut, el Pontífex “coneix a la perfecció”. 

El primer secretari del PSC ha manifestat que feia molt de temps que havia demanat aquesta trobada, i que el fet que coincidís amb l’acord de la llei d’amnistia ha estat “fruit de l’atzar”. En aquest sentit, Illa ha explicat que a la carta en la qual va demanar l’audiència amb el Papa, va mostrar-li el seu “compromís i treball per la recuperació de la convivència, la cohesió i el progrés a Catalunya, en el marc d’un model federal i solidari amb les altres nacionalitats i regions que conformen Espanya”.

Durant l’audiència, Salvador Illa ha comunicat al Papa que la situació al país està “evolucionant, des del seu punt de vista, correctament”, i li ha donat les gràcies per “les seves reflexions a favor de la pau, sobre la defensa dels drets humans i la lluita contra les desigualtats”. 

Illa ha mostrat també la seva admiració pel Pontífex, “un referent per a milions de persones”, i ha manifestat que “la defensa del diàleg i la diplomàcia és una invitació a la comunitat internacional a treballar per evitar el patiment humà, que és sempre un deure moral”. 

A l’audiència, on també hi ha participat l’esposa d’Illa, el Papa ha rebut com a regal dos llibres: La Sagrada Família de Barcelona. Quan les pedres criden, del teòleg català Rodolf Puigdollers, i El Brodat de la Creació de la catedral de Girona, de Carles Mancho.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!