El papa Francesc rep Aung San Suu Kyi

El papa Francesc ha rebut la líder de l´oposició birmana Aung San Suu Kyi, en una trobada que el portaveu vaticà, Federico Lombardi, ha qualificat de “cordialíssima i de gran sintonia” i la Nobel de la Pau.

La mateixa Suu Kyi, líder de la Lliga Nacional per la Democràcia, ha afirmat que el Bisbe de Roma “m´ha dit que les emocions com l´odi i la por disminueixen la vida i el valor de les persones”. En aquest sentit, “hem de valorar l´amor i la comprensió per millorar la vida dels pobles”.

La trobada entre el Pontífex i Suu Kyi també ha estat motiu d´alegria per als catòlics birmans. Així ho ha afirmat l´arquebisbe de Yangun, Mons. Charles Bo, segons el qual la líder pot tenir “un rol de primer pla en el context del diàleg interreligiós” i “disminuir les violències entre budistes i musulmans a Myanmar”.

El bisbe Bo també ha assegurat que la trobada ha estat per als dos “font d´entusiasme i d´estímul”. El prelat ha recordat la profunda “humanitat´ del Papa argentí, element de “força i de guia per a la líder de la Lliga Nacional per la Democràcia”.

Segons l´arquebisbe de Yangun, els catòlics birmans, sacerdots, religiosos i laics, tenen una gran estimació per Suu Kyi i li donen tot el suport. I afegeix: “Després d´haver travessat un túnel fosc i llarg de 50 anys de repressions violentes, ara ha sorgit per a ella un nou matí i ella és l´única persona creïble avui i una gran guia per al país.”

Aung San Suu Kyi ha arribat per primer cop a Itàlia, en el context d´una gira europea, durant la qual ha recollit a Estrasburg el Premi Sájarov, que li va ser concedit fa 23 anys.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!