El Papa Francesc escriu la seva primera exhortació apostòlica

En la missa de cloenda de l’Any de la Fe, el proper 24 de novembre, el papa Francesc lliurarà a 35 persones la seva primera exhortació apostòlica, que es titula Evangelii gaudium. Tractarà sobre el tema de l’evangelització i serà presentada dimarts 26 de novembre. El Papa hi recollirà algunes de les conclusions del Sínode dels Bisbes per a la Nova Evangelització, celebrat l’octubre del 2012, i hi afegirà les seves idees pròpies sobre aquest tema.

Segons l’arquebisbe Rino Fisichella, president del Consell Pontifici per a la promoció de la Nova Evangelització, el Papa lliurarà aquest document al poble de Déu representat per “un bisbe, un sacerdot, un diaca, religiosos i religioses, novícies, una família, catequistes, artistes, periodistes, joves, ancians, malalts… és a dir, d’alguna manera la lliurarà a tots els qui en diferents moments del la vida, com a cristians, són cridats a ser evangelitzadors”.

Les persones escollides són de 18 països dels cinc continents. El Vaticà ha informat que el bisbe, el sacerdot i el diaca a qui el Papa donarà l’exhortació provenen de Letònia, Tanzània i Austràlia, respectivament. Entre els artistes que rebran el document hi ha l’arquitecte japonès Etsuro Sotoo, el qual es va convertir mentre treballava a la Sagrada Família de Barcelona.

“L’Any de la Fe”, ha dit Mons. Fisichella, “que ha estat molt estructurat, com estava previst, conclourà, però el compromís amb l’evangelització continua”. Des de l’inici del seu pontificat, Francesc ha convidat els catòlics a sortir a l’encontre de totes les persones i a predicar amb l’exemple.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!