Aquest diumenge, en la pregària de l’Àngelus, Francesc ha exhortat a ser “deixebles del camí”, sent compassius sense allunyar la mirada de la realitat.

Comentant la paràbola del bon samarità, ha dit que “aquest samarità, malgrat que tenia els seus propis plans i anava a una fita llunyana, no cerca excuses i es deixa interpel·lar pel que passa al llarg del camí”.

El Papa ha subratllat que als primers cristians els anomenaven “deixebles del camí” i  ha destacat que el creient s’assembla molt al samarità, perquè, com ell, està de viatge.

“El deixeble de Crist camina seguint-lo a Ell i així es fa deixeble del Camí”

I aquest deixeble, ha indicat el Pontífex, aprèn a veure i a ser compassiu. Sobretot, obre els ulls a la realitat, “no està egoistament tancat en el cercle dels seus propis pensaments”.

Fruit d’aquesta compassió, podem fixar la mirada en qui pateix, en el més necessitat i a intervenir-hi com el samarità.

“Demanem al Senyor que ens faci veure i tenir compassió de qui ens trobem al nostre recorregut”

Després del res de l’Àngelus, el Papa s’ha unit al dolor del poble de Sri Lanka, “que continua patint els efectes de la inestabilitat política i econòmica”.

També ha fet una nova crida per la situació d’Ucraïna i ha qualificat de “brutals” els atacs que perjudiquen “la gent comuna”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!