El Papa esmenta Barcelona en una entrevista concedida a "Il Messaggero"

Uns dies després de l’entrevista concedida a La Vanguardia, en aquesta ocasió ha estat el torn del diari romà Il Messaggero. El papa Francesc ha concedit una entrevista en què reflexiona sobre diverses qüestions relacionades amb temes socials i la reforma de l’Església. També mostra el seu interès pels problemes específics de les grans metròpolis, per exemple l’existència de tribus urbanes, i es refereix explícitament a la segona fase del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats que es farà al novembre a Barcelona. “Al novembre farem a Barcelona una trobada dedicada pròpiament a la pastoral de les metròpolis”, afirma el papa Francesc.

El Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats es va celebrar a Barcelona del 20 al 22 de maig en la seva primera fase. La segona fase serà del 24 al 26 de novembre i culminarà el 27 de novembre, quan el papa Francesc rebrà el cardenal Lluís Martínez Sistach i cardenals, arquebisbes i bisbes d’arreu del món.

Però en l’entrevista concedida a Il Messaggero, el papa Francesc també aborda altres qüestions com la corrupció política. En aquest sentit, recorda que la primera obligació dels polítics és “tutelar sempre el bé comú”, incloent-hi “la custòdia de la vida humana, la seva dignitat”. Així mateix, afirma que “els comunistes van robar als cristians la bandera dels pobres”. I recorda que “la bandera dels pobres és cristiana” i que “la pobresa és en el centre de l’Evangeli”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!