El Papa escriu als cristians de Nigèria

El papa Francesc ha escrit una carta als bisbes de Nigèria on els assegura la seva proximitat a tots els qui en aquest país s’enfronten a formes noves i violentes d’extremisme i fonamentalisme.

El Pontífex oferix una sèrie de reflexions sobre la situació que viu Nigèria. En primer lloc, diu que aquest país és cridat a tenir “un paper important no només a Àfrica, sinó arreu del món”. El Bisbe de Roma constata les dificultats a les quals han de fer front els nigerians, especialment l’extremisme i fonamentalisme “ètnic, social i religiós. Tants nigerians han estat assassinats, ferits i mutilats, segrestats i privats de tot”.

I constata que els creients, cristians i musulmans, “s’han vist units en un final tràgic a mans de persones que diuen que són religioses, però que abusen de la religió per convertir-la en una ideologia que es doblegui als seus interessos d’opressió i mort”. Per això, els assegura la seva proximitat i els diu que prega cada dia pel poble nigerià.

Francesc comenta que la pau “és un compromís diari, valent i autèntic per fomentar la reconciliació, promoure l’experiència de compartir, construir ponts de diàleg, servir els més vulnerables i els exclosos. En una paraula, la pau és la construcció de la ‘cultura de la trobada'”.

El Papa també manifesta un agraïment sincer pel testimoni de perdó, d’acollida i de misericòrdia de l’Església nigeriana. Especialment recorda els sacerdots, religiosos i religioses, missioners i catequistes i els anima: “No us canseu de fer el bé!” Igualment, té paraules per a persones de tots els àmbits culturals, socials i religiosos que “es comprometen concretament contra totes les formes de violència i a favor d’un futur més segur i més just per a tothom. Ens ofereixen un testimoni commovedor”.

Finalment, el Bisbe de Roma llança unes exhortacions als bisbes: “Amb perseverança i sense desànim prosseguiu pel camí de la pau! Acompanyeu les víctimes! Ajudeu els pobres! Eduqueu els joves! Feu-vos promotors d’una societat més justa i solidària!”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!