Aquest divendres 14 de juny, el Papa Francesc s’ha reunït amb un centenar d’actors i humoristes d’arreu del món. Artistes de gran renom, com Whoopy Goldberg, Jimmy Fallon, o Chris Rock, entre d’altres, han participat en aquesta audiència que ha tingut lloc al Palau Apostòlic, i durant la qual el Pontífex ha mostrat la seva vessant més “còmica” i divertida. 

Aquesta és la primera vegada que el Papa rep aquest col·lectiu, al qual ha expressat la seva admiració per la seva tasca a l’hora “de tractar amb el llenguatge de la comèdia, l’humor i la ironia, des dels problemes petits fins als grans fets històrics”. 

Com ha recordat Francesc, “l’humor mai no va contra ningú, sinó que és inclusiu, proactiu i porta a l’empatia i l’obertura”, i és per això que els ha demanat que continuïn fent miracles: “Aconseguiu un miracle. Fer riure a la gent”. “Ajudeu-nos amb un somiure a veure la realitat amb les seves contradiccions i a somiar amb un mon millor”, ha dit. En aquest sentit, el Pontífex fins i tot ha explicat que és possible riure amb els temes religiosos, tot i que “s’ha de fer sense ofendre els sentiments dels creients, sobretot dels més pobres”. 

Fer somriure Déu

En l’audiència, que també ha comptat amb la participació d’humoristes espanyols com Sara Escudero, Victoria Martín o Cristina Castaño, el Papa ha mencionat dos moments bíblics que ja fan referència a l’humor. Un d’aquests moments el trobem al Gènesi, quan Déu promet a Abraham que tindrà un fill quan aquest ja és moltgran i no té descendència: “Déu m’ha donat motius per riure amb alegria” (Gn 21,69). “Per això al seu fill li va posar de nom d’Isaac, que significa ‘el que riu’”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!