El Papa envia novament el cardenal Filoni a l'Iraq

El papa Francesc continua molt preocupat per la situació que es viu al Pròxim Orient, especialment pels cristians perseguits per l’Estat Islàmic. Per això, ha decidit enviar novament a l’Iraq el cardenal Fernando Filoni, prefecte de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles.

En un comunicat, el Vaticà assenyala que la preocupació de Francesc “és constant” per la situació “de les famílies cristianes i d’altres grups, víctimes de l’expulsió de casa seva i dels seus pobles, especialment a la ciutat de Mossul i a la plana de Nínive”.

Segons el text vaticà, el Pontífex prega per la població i “espera que pugui retornar i reprendre les seves vides a les terres i als llocs on, durant centenars d’anys, han viscut i teixit relacions de bona convivència amb tothom. En aquesta Setmana Santa, aquestes famílies compartiran amb Crist la violència injusta de la qual són víctimes i participaran del dolor de Crist”.

El comunicat afirma que Francesc vol ser al costat de les famílies i que aquesta és la raó que hagi enviat el cardenal Filoni “com a signe de proximitat, afecte i unió en pregària amb elles”.

A Roma es farà una col·lecta especial a les parròquies amb les quals les famílies de la diòcesi i els seus bisbes volen expressar proximitat. També enviaran un dolç italià típic de la Pasqua conegut com a Colomba (colom), “per compartir l’alegria de la Pasqua i com a desig de bé, basat en la fe de la resurrecció de Crist”.

El comunicat vaticà també subratlla que el Bisbe de Roma té present la situació que es viu a Nigèria, país on actua el grup terrorista Boko Haram amb segrestos, cotxes bomba i terroristes suïcides: “El Papa els ha enviat a través de les Conferències Episcopals locals un signe de solidaritat.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!