El Papa dóna suport a la campanya de Càritas contra la fam

Les organitzacions de Càritas d’arreu del món participaran del 12 al 19 d’octubre en una Setmana d’acció per posar fi a la fam el 2025.

Entre el més destacat de la setmana hi ha un videomissatge del papa Francesc als catòlics perquè donin suport a la campanya Una sola família humana, aliments per a tots. En el missatge, el Pontífex comenta: “El Senyor diu: ‘Vaig tenir gana i em vau donar de menjar’. Amb aquestes paraules Nostre Senyor ens diu que no mirem cap a una altra banda, que no siguem indiferents quan sabem que el nostre proïsme passa gana.”

Càritas farà activitats a més de 50 països d’arreu del món. Destaquen esdeveniments de suport a agricultors pobres, accions contra les lleis injustes que perjudiquen els petits propietaris i moments perquè les famílies intercanviïn les seves experiències sobre què és tenir un plat a taula.

Un dels objectius de la campanya és pressionar els governs perquè garanteixin que els drets dels agricultors, especialment les dones, són defensats per la llei, perquè garanteixin la fi de l’especulació alimentària i l’existència de xarxes de seguretat per combatre la malnutrició infantil.

El secretari general de Càritas internacional, Michel Roy, ha declarat: “La confederació de Càritas parla amb veu clara i unida a tots els racons del món: és un escàndol que 800 milions de persones vagin a dormir sense haver menjat prou. Tenim els mitjans per posar fi a la fam el 2025. Actuem ja!

La campanya Una sola família humana, aliments per a tots va ser llançada pel papa Francesc el desembre del 2013 i estarà activa fins al maig de l’any vinent. Aquesta és la primera vegada que les 160 organitzacions nacionals de Càritas organitzen una campanya mundial, en la qual expressen que la prioritat és posar fi a la fam.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!