El Papa ha felicitat les participants en la conferència internacional Dones constructores d’una cultura de l’encontre interreligiós, on creients de dotze religions d’arreu del món s’apleguen per debatre qüestions importants relatives a l’encontre i el diàleg per promoure la pau i l’entesa.

Francesc ha recordat que l’Església catòlica està compromesa amb el diàleg interreligiós i amb la promoció de l’entesa i la cooperació entre creients de diferents tradicions religioses.

PAPA FRANCESC

“Cadascuna de les vostres tradicions i cadascuna de vosaltres personalment té una riquesa per oferir al món, per infondre-hi un esperit d’acollida, cura i fraternitat”

També ha ressaltat que aquesta conferència té la característica de “redescobrir els aspectes femenins de les vostres tradicions religioses respectives i mostrar com contribueixen a una cultura de l’encontre”.

Parafrasejant l’encíclica Fratelli tutti, el Pontífex ha assenyalat que asseure’s per escoltar l’altre és una trobada humana, un “paradigma d’una actitud acollidora, de qui supera el narcisisme i acull l’altre, li presta atenció, el fa asseure’s en el seu propi cercle”.

Amb tot, reconeix que trobar-se i l’obertura que es requereix són cada vegada més escasses i que la seva pràctica és un dels millors regals “que podeu oferir a les vostres famílies, comunitats i societat”.

Finalment, les ha animat a continuar aquesta col·laboració, compartint coneixements i experiències pràctiques. Especialment, els ha agraït el compromís i esforços en la promoció de la dignitat de les dones, sobretot de les nenes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!