Després de resar l’Àngelus aquest diumenge, el papa Francesc ha expressat el seu dolor i ha instat a actuar amb decisió per evitar el tràfic de persones i la mutilació genital femenina, «pràctiques humiliants que afligeixen, sobretot, les dones i les nenes».

En el Dia Internacional de la Tolerància Zero contta la Mutilació Genital Femenina, Francesc ha denunciat que aproximadament tres milions de nenes se sotmeten a aquest procediment cada any, sovint en condicions molt perilloses per a la seva salut.

«Aquesta pràctica, malauradament estesa a molts llocs del món degrada la dignitat de les dones i atempta greument contra la seva integritat física.»

Igualment, el Papa ha recordat que el proper 8 de febrer, memòria litúrgica de santa Josefina Bakhita, se celebra la Jornada Mundial de Pregària i Reflexió contra el Tràfic de Persones.

Segons el Papa, és una ferida profunda motivada per la recerca vergonyosa d’interessos econòmics sense cap respecte per la vida humana.

«Veiem moltes nenes als carrers, que no són lliures, són esclaves dels traficants, que les envien a treballar i si no porten diners, les colpegen. Això passa a les nostres ciutats avui dia. Pensem-hi realment.»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!