El Papa demana als religiosos que aprofundeixin la vocació de servei

Francesc ha presidit una missa a la basílica de Sant Pere del Vaticà amb motiu de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, on ha demanat als religiosos que aprofundeixin la seva vocació d’obediència i de servei. Juntament amb el Pontífex, van concelebrar sacerdots d’ordes, congregacions i instituts religiosos.

El Papa ha comentat en l’homilia l’evangeli de la presentació del Senyor i ha convidat a imaginar la Mare de Déu que camina amb el Nen Jesús als braços, el porta al temple i l’introdueix en el poble. D’aquesta manera, el Bisbe de Roma ha explicat el doble camí de Jesús: baixa per pujar al Pare juntament amb els homes i dones. I aquest moviment, ha assenyalat, el podem contemplar “en el cor imaginant l’escena evangèlica de Maria que entra al temple amb el nen als braços perquè la Mare de Déu camina, però és el Fill qui camina abans que ella”.

Qui segueix Jesús es posa en el camí de l’obediència, com imitant la condescendència del Senyor, abaixant-se i fent pròpia la voluntat del Pare, també fins a la destrucció i la humiliació d’un mateix”, ha assegurat el Papa. “Per a un religiós, progressar és abaixar-se en el servei”. Francesc ha dit que aquest camí pren forma en la regla, marcada pel carisma del fundador. El Papa també ha subratllat que l’alegria del religiós és conseqüència d’aquest camí d’abaixar-se amb Jesús.

Simeó i Anna

Sobre els ancians Simeó i Anna, el Pontífex ha considerat que Déu els va donar la saviesa a través d’un llarg camí en la vida d’obediència a la seva llei que, d’una banda humilia i destrueix, però de l’altra té cura i garanteix l’esperança. “Com en el cas de Maria, també l’ancià porta el nen, però en realitat és el nen qui condueix l’ancià. Els joves, com Maria i Josep, segueixen la llei del Senyor, el camí de l’obediència. El Senyor transforma l’obediència en saviesa, amb l’acció del seu Sant Esperit.”

Així mateix, ha assegurat que “a través del camí perseverant en l’obediència madura la saviesa personal i comunitària, i així es fa possible adaptar les regles als temps: la veritable ‘actualització’ és obra de la saviesa, forjada en la docilitat i l’obediència”.

Finalment, Francesc ha afirmat que com Maria i Simeó, “volem agafar en braços Jesús perquè es trobi amb el seu poble” i ha convidat els religiosos a ser “guies guiats” que portin el Senyor al poble sense deixar de tenir com a referència el Salvador.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!