El Vaticà ha explicat el lema que el papa Francesc ha escollit per a la Jornada de les Comunicacions Socials 2023, on proposa “parlar amb el cor”.

En un comunicat, es diu que aquest lema significa “donar raó de l’esperança que hi ha en nosaltres” i fer-ho amb afabilitat, fent servir el do de la comunicació com a pont i no com un mur.

En aquesta invitació es pot captar un ressò de l’estil comunicatiu del Sínode, que celebrarà la fase conclusiva a finals del 2023. Però, sobretot, hi ha el desig de Francesc de comptar amb un sistema mediàtic que sàpiga anar a contracorrent, especialment en un temps caracteritzat per polaritzacions i debats exasperats.

De la mateixa manera que l’anunci de l’Evangeli, que també conté veritats de vegades incòmodes, expressa la nota, no es pot fer sense misericòrdia o sense una “participació sincera en les alegries i els patiments de les persones del nostre temps”, més encara, “en el context dramàtic del conflicte global que vivim, és més necessari que mai que s’afirmi una comunicació no hostil”.

El comunicat subratlla la necessitat d’una comunicació oberta al diàleg amb l’altre, que afavoreixi un “desarmament integral”, que treballi per desmuntar la “psicosi bèl·lica” que hi ha “als nostres cors”.

Per això, destaca que és un esforç que es demana a tothom, especialment als professionals de la comunicació, que han de desenvolupar el seu treball com “una missió per construir un futur més just, més fratern, més humà”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!