El papa Francesc ha convocat per al divendres 27 d’octubre una Jornada de Pregària, Dejuni i Penitència per la Pau. Els motius són el temor pel que està passant a Terra Santa i als altres focus de guerra al món. De fet, el pensament del Pontífex es va adreçar, després de l’audiència general, al que està passant a Palestina i Israel: “Les víctimes augmenten i la situació a Gaza és desesperada, si us plau, feu tot el possible per evitar una catàstrofe humanitària.”

El que amoïna a Francesc és la possible ampliació del conflicte, “mentre al món hi ha ja tants fronts de guerra oberts”.

“Silencieu les armes, escolteu el crit de pau dels pobres, de la gent, dels infants. La guerra no resol cap problema, només sembra mort i destrucció. Augmenta l’odi, multiplica la venjança. La guerra esborra el futur.”

El Papa no es cansa d’exhortar a la pregària, que és, com ha dit en diverses ocasions, la “suau i santa força que tenim per combatre l’odi”.

“Si us plau, germans i germanes, continuem pregant per la pau al món, especialment a la martiritzada Ucraïna, de la qual ara ja no se’n parla, però on el drama continua.”

L’exhortació dirigida als creients és, per tant, a “prendre un sol partit en aquest conflicte: el de la pau”, amb total pregària i entrega. D’aquí la decisió de convocar una jornada de pregària, que se celebrarà el proper divendres a Sant Pere, a les 18.00. La invitació s’adreça també a “germans i germanes de diverses confessions cristianes, pertanyents a altres religions i a tots aquells que tenen en el cor la causa de la pau”. La petició de preparar iniciatives similars s’estén també a totes les Esglésies particulars.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!