El Papa ha invitat els creients a pregar per una pau definitiva. Al final de l’audiència general de dimecres 15 de maig, Francesc també ha recordat els afganesos que han patit aquests últims dies uns forts aiguats en una de les regions del país. 

“Adreço el meu pensament a la població de l’Afganistan, durament colpida per les tràgiques inundacions que han causat nombroses pèrdues de vides humanes, entre elles nens, i continuen causant destruccions de moltes cases”, ha manifestat Francesc. “Prego per les víctimes, en particular pels nens i per les seves famílies, i faig una crida a la comunitat internacional perquè proporcioni immediatament els ajuts i el sosteniment necessari per protegir els més vulnerables.”

“Adreço el meu pensament a la població de l’Afganistan, durament colpida per les tràgiques inundacions que han causat nombroses pèrdues de vides humanes”

Segons l’ONU, almenys 300 persones han mort i moltes altres estan desaparegudes. Les inundacions han destruït milers de cases i edificis, moltes zones han estat evacuades i hi ha greus danys a carreteres i infraestructures, especialment a les províncies de BaghlanGhor Herat, mentre que a la província de Badakhshan, a la frontera amb el Tadjikistan, les autoritats locals calculen la pèrdua d’uns dos mil caps de bestiar. 

D’altra banda, el Pontífex ha dedicat les seves paraules finals d’aquesta audiència general als qui pateixen l’horror de les armes en diversos països del món: “Preguem per la pau! No oblidem la martiritzada Ucraïna! No oblidem Palestina, Israel i Myanmar! Preguem per la pau! Preguem per tots els pobles que pateixen la guerra! Tots junts amb el cor gran, preguem perquè hi hagi pau definitiva! I cap guerra, cap, perquè la guerra sempre és una derrota, sempre!”

La virtut de la caritat

I en la reflexió de l’audiència de dimecres, el Sant Pare ha completat el cicle dedicat aquestes últimes setmanes a les virtuts cardinals i ara les tres teologals, amb l’última d’aquestes virtuts, la caritat. El bisbe de Roma ha fet seves novament les paraules de sant Pau, recollides pel capítol 13 de la seva primera carta als cristians de Corint, quan parla d’un amor que ho suporta tot i que no passarà mai. El Papa ha expressat el seu desig que els creients mostrin un amor cada dia més gran amb l’ajuda de Déu. 

En aquesta reflexió, Francesc ha recordat també que sant Pau, a la seva primera carta als Cristians de Corint, s’adreça a una comunitat que viu contrastos i disputes, on “hi ha els qui pretenen -diu- tenir sempre raó i no escolten els altres, fins al punt de considerar-los inferiors”. Fins i tot durant la celebració de l’Eucaristia hi ha divisions, segons ha afegit el Pontífex, que ha conclòs que “hi ha qui aprofita per menjar i beure, excloent-ne els qui no tenen res”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!