El Papa confirma el cardenal Martínez Sistach com a membre del Pontifici Consell per als Laics fins que compleixi 80 anys

El Papa Francesc ha confirmat el cardenal Lluís Martínez Sistach com a membre del Pontifici Consell per als Laics fins que l’arquebisbe de Barcelona compleixi els 80 anys. El purpurat català ha rebut aquests últims dies les felicitacions d’importants membres del propi dicasteri de la Cúria Romana. El nomenament és una nova mostra de la confiança del Sant Pare en Lluís Martínez Sistach i la seva projecció internacional.

El Pontifici Consell per als Laics és un organisme que ajuda el bisbe de Roma en l’exercici del seu ofici pastoral per al bé i el servei de l’Església Universal i de les Esglésies particulars, en l’àmbit de la promoció i coordinació de l’apostolat dels laics i de la seva vida cristiana. El mateix Papa Francesc, en la seva exhortació Evangelii Gaudium, recorda que “la formació de laics i l’evangelització dels grups professionals i intel·lectuals constitueix un desafiament pastoral important”.

D’altra banda, el cardenal Martínez Sistach també és notícia perquè ha donat aquest divendres la conferència inaugural del Congrés d’Estudis sobre la Comunitat Política i l’Església a 50 anys del Concili Vaticà II, que portarà per títol “Intuïcions del Concili Vaticà II i problemes d’avui entre les relacions Església-comunitat política”. L’acte, a la La Sapienza de Roma, comptarà també amb el lliurament d’un volum d’escrits jurídics en honor del cardenal Agostino Vallini, Vicari de Roma.

En la conferència d’obertura del Congrés, l’arquebisbe de Barcelona ha parlat sobre la laïcitat i el laïcisme, partint del pantejament en la línia que “el fet religiós està present en la societat, i l’Estat no el pot ignorar perquè se situaria al marge de la realitat”. Els organitzadors parteixen de la idea que, en una societat de caràcter pluralista, “cal que hi hagi una justa visió de les relacions entre comunitat política i Església, sempre des d’una clara diferenciació”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!