El Papa condemna l"atemptat horrible" a França

Francesc ha condemnat l’atemptat terrorista comès a París contra la seu de la revista Charlie Hebdo, en el qual han mort almenys dotze persones, i ha exhortat a oposar-se a qualsevol forma de violència.

Com ha assenyalat el P. Federico Lombardi, portaveu vaticà, “el Sant Pare expressa la condemna més ferma per aquest atemptat horrible” que ha sembrat de “mort i ha deixat consternada la societat francesa, torbant profundament totes les persones que estimen la pau, més enllà de les fronteres de França”.

Segons el portaveu vaticà, el Papa exhorta tothom a treballar contra l’odi i “qualsevol forma de violència, física i moral, que destrueix la vida humana, viola la dignitat de les persones, mina radicalment el bé fonamental de la convivència pacífica entre persones i pobles, malgrat les diferències de nacionalitat, religió i cultura”.

Francesc ha recordat que “la violència és abominable, mai no és justificable” i que “la vida i la dignitat de tothom han d’estar garantides i tutelades amb decisió. Qualsevol instigació a l’odi ha de ser rebutjada, el respecte de l’altre ha de ser conreat”.

Finalment, el Pontífex ha mostrat la seva proximitat, solidaritat i suport “a tots aquells que, segons les seves responsabilitats, continuen comprometent-se amb constància per la pau, la justícia i el dret, per guarir en profunditat les fonts i causes de l’odi, en aquest moment dolorós i dramàtic, a França, i a qualsevol part del món marcada per tensions i violència”.

Reaccions a França

També la Conferència Episcopal Francesa, amb el seu portaveu Mons. Olivier Dumas Ribadeau, ha expressat el rebuig per aquesta tragèdia: “Res no pot justificar aquest tipus de violència. Afecta la llibertat d’expressió, un element fonamental de la nostra societat. (…) En aquesta situació l’ira no ens pot envair, necessitem més que mai reforçar l’atenció perquè la fraternitat i la pau es continuïn consolidant.”

Igualment l‘arquebisbe de París, el cardenal André Vingt-Trois, ha condemnat aquest atemptat i ha cridat a treballar per construir relacions de pau i respecte mutu en la societat francesa.

De la seva banda, el Consell Francès de Culte Musulmà ha emès un comunicat de rebuig a aquest atac terrorista “contra la democràcia i la llibertat de premsa”. Per això, ha fet una crida “a tots aquells compromesos amb els valors de la República i la democràcia per evitar provocacions que només serveixen per tirar més llenya al foc. Davant d’aquest drama nacional cridem la comunitat musulmana d’exercir la màxima vigilància contra possibles manipulacions dels grups per part d’extremistes de qualsevol tipus”.

L’Església de Barcelona condemna l’atemptat

L’Església arxidiocesana de Barcelona ha condemnat públicament l’atemptat i “tota forma de violència que destrueixi la vida humana”. Així, el cardenal Lluís Martínez Sistach anima a defensar la convivència pacífica entre les persones i els pobles, malgrat les diferències de nacionalitat, de religió i de cultura. També ha manifestat que prega pels difunts i ferits, i que s’uneix a les paraules pronunciades pel papa Francesc.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!