El Papa anuncia un Any Sant de la Misericòrdia

Estimats germans i germanes, he pensat sovint com l’Església pot posar més en evidència la seva missió de donar testimoni de la misericòrdia. És un camí que s’inicia amb una conversió espiritual. Per això he decidit convocar un Jubileu extraordinari que col·loqui en el centre la misericòrdia de Déu. Serà un Any Sant de la Misericòrdia, el que volem viure a la llum de la paraula del Senyor: ‘Siguem misericordiosos com el Pare.’

Amb aquestes paraules el Papa ha anunciat la celebració d’un Jubileu de la Misericòrdia, dedicat a celebrar i reflexionar sobre la misericòrdia de Déu. Aquest Jubileu, a més, busca ressaltar la importància i la continuïtat del Concili Vaticà II, que va acabar fa 50 anys.

“Estic convençut”, ha afegit Francesc, “que tota l’Església podrà trobar en aquest Jubileu l’alegria de redescobrir i fer fecunda la misericòrdia de Déu, amb la qual tots som cridats a donar consol a cada home i a cada dona del nostre temps. Ho confiem a partir d’ara a la Mare de la Misericòrdia perquè ens adreci la seva mirada i vetlli el nostre camí”.

Aquest Any Sant començarà amb l’obertura de la porta santa a la basílica de Sant Pere en la solemnitat de la Immaculada Concepció, el 8 de desembre, i acabarà el 20 de novembre del 2016 amb la solemnitat de Crist Rei.

L’anunci oficial i solemne d’aquest Any Sant es farà mitjançant la lectura i publicació a la porta santa de la butlla el dia de la Divina Misericòrdia, festa instituïda per Joan Pau II i que enguany se celebrarà el 12 d’abril. Després de l’obertura de la porta santa de la basílica de Sant Pere seran obertes successivament les de les altres basíliques majors de Roma: Sant Joan del Laterà, Sant Pau Extramurs i Santa Maria la Major.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!