El papa Francesc ha finalitzat la visita apostòlica al regne de Bahrain amb una trobada de pregària i el res de l’Àngelus amb els bisbes, sacerdots, seminaristes i agents pastorals a l’església del Sagrat Cor a Manama.

El Pontífex ha insistit a recordar-los que el primer testimoni és la unitat i que cal estar sempre atents al diàleg.

En el darrer discurs del viatge, Francesc ha mostrat la seva proximitat als pobles del Pròxim Orient que pateixen: “És bonic pertànyer a una Església formada d’històries i rostres diversos que troben harmonia en l’únic rostre de Jesús.”

Francesc ha recordat “tres grans dons” que ens dona l’Esperit Sant i que ens demana que acollim i visquem: l’alegria, la unitat i la profecia.

Ha insistit que l’alegria neix de la relació amb Déu, “de saber que, tot i en les dificultats i en les nits fosques, no estem sols, perduts o derrotats, perquè Ell és amb nosaltres”. Per això ha demanat als fidels que visquin l’alegria en comunitat.

PAPA FRANCESC

“És important que fem circular l’alegria de l’Evangeli també a través d’una acció pastoral dinàmica, especialment per als joves, les famílies i les vocacions a la vida sacerdotal i religiosa”

Sobre la unitat, ha insistit que les divisions del món, les diferències ètniques, culturals i rituals no poden fer malbé o comprometre la unitat de l’Esperit. Per això, ha subratllat que “el seu foc destrueix els desitjos mundans i encén les nostres vides amb aquell amor acollidor i compassiu amb el qual Jesús ens estima”.

PAPA FRANCESC

“Siguem teixidors de comunió amb els germans d’altres credos i confessions”

Finalment, ha destacat que l’Esperit és font de profecia i ha animat a no “quedar-nos en una vida tranquil·la per no embrutar-nos les mans”.

En acabar el discurs, el Papa ha demanat per la pau a Ucraïna i ha fet una visita privada a la catedral.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!