Davant de més de trenta mil pelegrins provinents dels cinc continents, el Papa Francesc ha presidit aquest diumenge al matí la missa de Pasqua. La celebració ha tingut lloc a l’atri de la basílica vaticana, decorat per la ocasió amb milers de flors donades pels floristes holandesos amb la col·laboració del Servei de Jardins i Medi Ambient. 

“Avui dirigim la nostra mirada primer de tot a la Ciutat Santa de Jerusalem, testimoni del misteri de la passió, mort i resurecció de Jesús”

Invocacions per la pau a benedicció ‘Urbi et orbi”

Un dels moments més importants de la celebració ha estat la tradicional benedicció ‘Urbi et orbi’, que el Pontífex ha dirigit a tots els fidels reunits a la Plaça de Sant Pere i als que han seguit la missa online. En la benedicció, Francesc ha enviat un missatge especial als territoris que es troben en guerra: Avui dirigim la nostra mirada primer de tot a la Ciutat Santa de Jerusalem, testimoni del misteri de la passió, mort i resurecció de Jesús, i a totes les comunitats cristianes de Terra Santa”. En aquest sentit, el Papa ha resat per “les víctimes de tants conflictes que hi ha arreu del món, començant pels d’Israel i Palestina i a Ucraïna”, i després de recordar la importància de respectar els principis del dret internacional, s’ha mostrat contudent a l’hora de “fer vots per un intercanvi general de tots els presoners entre Rússia i Ucraïna”. 

Les invocacions per la pau han estat una constant tant durant la missa de Pasqua com a la benedicció Urbi et Orbi, i posteriorment el Papa ha realitzat un ampli recorregut amb el papamòvil entre els diversos sectors de la plaça per saludar i beneïr els pelegrins i turistes reunits a la Plaça de Sant Pere. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!