El P. Saverio Cannistrà

El P. Saverio Cannistrà ha estat reelegit, per sis anys més, com a general de l’orde del Carmel Descalç en el 91è Capítol General del Carmel Teresià, que s’està celebrant a Àvila. El P. Saverio, italià de 56 anys, va ser elegit per primer cop general en el darrer capítol que es va celebrar fa sis anys a Fàtima.

El P. Saverio (Antonio Gennaro) Cannistrà del Sagrat Cor va néixer a la ciutat calabresa de Catanzaro el 1958. Va estudiar Filologia a la Scuola Normale i va treballar per a l’editorial Einaudi.

Va ingressar al noviciat de la província italiana de Toscana a l’orde dels Carmelites Descalços el 1985 i va fer la professió simple el 1986. Va emetre la professió solemne el 1990 i va ser ordenat sacerdot el 1992.

Doctor en Teologia Dogmàtica per la Universitat Gregoriana de Roma, és membre de la Conferència Teològica Italiana i ha participat en nombrosos congressos de l’orde. Ha impartit classes a la Facultat de Teologia del Teresianum de Roma i, en l’actualitat, era professor de Cristologia i Antropologia teològica a la Facultat de Teologia d’Itàlia central prop de Florència.

La major part de l’activitat del general consisteix en visites pastorals i fraternes per conèixer la realitat, crear comunió i animar els germans i germanes en la seva vocació i missió. Es complementa amb la participació en reunions, congressos i celebracions. Les visites comprenen els monestirs de les germanes de la regió o les reunions de monestirs de la zona, així com les assemblees de les associacions i federacions.

L’expansió en noves regions i cultures i la crisi vocacional en algunes regions són alguns dels reptes que haurà d’afrontar el P. Saverio en els propers sis anys.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!