El P. Jordi-Agustí Piqué

El pare Jordi-Agustí Piqué, monjo de Montserrat, ha estat nomenat pel Papa consultor de la Congregació per a les Causes dels Sants. Aquest organisme vaticà és l’encarregat de preparar i estudiar científicament les causes de beatificació i de canonització.

El P. Piqué resideix actualment a Roma, ja que des del novembre del 2012 és el degà-president del Pontifici Institut Litúrgic de Roma, centre acadèmic on s’imparteixen estudis de llicenciatura i de doctorat en Litúrgia a alumnes de tot el món.

El nou consultor de la Congregació per a les Causes dels Sants és fill de Mollerussa. Va néixer a Lleida el 1963. Va entrar al monestir de Montserrat l’any 1990 i va professar solemnement el 17 de desembre del 1995. El 8 de desembre del 2006 va ser ordenat prevere. Va obtenir el Premi d’Honor de Fi de Grau Superior d’Orgue. És professor superior d’aquest instrument i de solfeig.

És doctor en Teologia Dogmàtica per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma amb la tesi Teología y música: una contribución dialéctico-trascendental sobre la sacramentalidad de la percepción estética del Misterio. Agustín, Balthasar, Sequeri; Victoria, Schönberg, Messiaen.

Amb el P. Piqué ja són dos els monjos de Montserrat consultors de les congregacions romanes. L’altre és el P. Manel Nin, rector del Pontifici Col·legi Grec de Roma des del 1999, que ho és de la Congregació per a les Esglésies orientals.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!