Aquest any acaba la commemoració del 150 anys de la benedicció de la basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona. La consagració va tenir lloc més tard, el 1996, pel cardenal Ricard Maria Carles i, l’any 2009, el papa Benet XVI va concedir el títol de basílica a la parròquia, el 20 de febrer del 2009. Per aquest gran esdeveniment de la benedicció del temple, ara fa 150 anys, han convidat el nunci de Sa Santedat el Papa a Madrid, Bernardito Auza, a presidir la santa missa del dia de la Puríssima d’enguany. “És un gran honor per a nosaltres que hagi volgut acceptar d’estar entre nosaltres”, manifesten els responsables de la basílica.

Així doncs, Mons. Bernardito C. Auza, Nunci Apostòlic, presidirà la Missa Pontifical del 8 de desembre, a les 11h, amb motiu de la celebració de la Solemnitat de la Puríssima i dels 150 anys de la benedicció del temple. 

Amb aquesta avinentesa, la basílica exhorta tota la feligresia “a correspondre a aquesta gran gentilesa de part del senyor nunci, amb la nostra presència i fent li corona amb una diada tan especial per a la història de la nostra Basilica de la Puríssima Concepció”.

Així mateix, coincidint amb l’efemèride, es vol tenir un record especial pels cardenals i rectors que han invertingut en la història de la basílica, així com tots els sacerdots col·loradors i tants laics que amb el seu treball han fet possible no solament l’aixecament del temple sinó també la seva continuitat i servei a l’Església de Barcelona, la seva ciutat. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!