Un any més se celebra la col·lecta pontifícia del Divendres Sant, per ajudar els cristians de Terra Santa. En aquesta ocasió el lema és El Nen que neix a Betlem mor a la creu i commemora el VIII centenari de la celebració del que es considera el primer pessebre vivent de la història, ideat per sant Francesc d’Assís a Greccio (Itàlia).

Com explica la Comissaria de Terra Santa de la província de la Immaculada Concepció, “Francesc va ser un gran contemplatiu, capaç d’emocionar-se amb el candor del Nadal, d’aquest Infant que acabaria clavat en una creu, obrint així les portes de l’eternitat. Betlem i Jerusalem amb prou feines estan separats per una desena de quilòmetres; naixement i mort, com una altra forma de naixement i plenitud de l’amor de Déu”.

A través de la col·lecta del Divendres Sant es contribueix al sosteniment de la presència cristiana a Terra Santa, així com l’obra cultural, social i assistencial que desenvolupen les comunitats cristianes.

La Custòdia de Terra Santa va ser creada per sant Francesc d’Assís el 1217. Actualment està present a Israel, Palestina, Jordània, Egipte, Síria, el Líban, Xipre i Rodes, on treballen 270 franciscans de 41 nacionalitats.

La Custòdia s’encarrega de 55 santuaris, desenvolupa la pastoral a 24 parròquies i 79 esglésies, té 15 escoles, tres centres de formació professional i cada any beca 525 estudiants universitaris.

Pel que fa a l’activitat assistencial compta amb més de 630 habitatges per a famílies necessitades, cinc hospitals, sis cases noves per a l’acollida de pelegrins i 1.100 llocs de treball en diferents activitats.

L’acció cultural, científica i ecumènica també forma part de la responsabilitat de la Custòdia, que promou a través de la Facultat de Teologia bíblica i arqueològica, l’Estudi Teològic Jerosolimità, el Centre d’Estudis Orientals del Caire, el Centre Ecumènic de Damasc, els centres editorials de Jerusalem, Milà i Madrid amb l’edició de la revista Terra Santa en sis idiomes, les publicacions científiques de l’Estudi Bíblic Franciscà, el Centre d’Informació Cristiana a Jerusalem i l’Institut musical Magníficat per a la joventut.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!