Aquest dijous a les 16.00 hores, l’església del monestir de Sant Daniel acomiada la seva monja més longeva, Nativitat Madrenys. La benedictina, que va entrar al monestir el 1943, ha mort aquest dimarts a la nit als 101 anys. La priora del monestir, Maria Assumpció Pifarré, ha destacat la fortalesa i senzillesa de Madrenys, que fa un any va rebre la felicitació de l’Ajuntament de Girona pel seu centenari.

En els seus més de 75 anys de vida al monestir, on va entrar procedent d’una família de masovers de Sils, va dedicar la seva vida a Déu i a les tasques que li va encomanar la comunitat de Sant Daniel. D’aquesta manera, va ajudar en la confecció dels ornaments de les casulles dels clergues, que durant molts anys des del monestir s’enviaven arreu d’Europa. D’altra banda, en un àmbit més personal, també escrivia poesia, ja que era una apassionada de la literatura.

Tal com havia explicat en diverses entrevistes, la benedictina va decidir entrar al monestir de Sant Daniel gràcies a una visita a Montserrat, on va quedar enamorada de la vida dels monjos, així com dels seus cants.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!