Moisès Sala és un referent del Gòspel a Catalunya.

El Misteri de la Selva del Camp, que aquest any arriba a la seva quaranta-tresena edició, arrenca més aviat que mai. Ho fa gràcies a un intens programa d’activitats organitzades pel patronat de la representació, que es faran durant tot el mes de juny.

La primera d’aquestes activitats tindrà lloc aquest cap de setmana, i es tracta d’una exposició que porta el nom de “Vols saber més coses del Misteri?”. Estarà oberta des de dissabte a les 19.00h fins diumenge a les 14.00 a l’església de Sant Andreu. La mostra permetrà contemplar alguns dels elements més significatius del Misteri, així com descobrir els secrets que amaga la peça de teatre en català més antiga que es conserva íntegrament.

Un taller gratuït de gòspel

Com ha explicat el patronat, a més de donar a conèixer la representació, des de l’organització del Misteri també s’han marcat l’objectiu de generar noves experiències per als seus intèrprets i cantaires. Per aquest motiu, una altra de les activitats que es duran a terme aquest mes de juny serà un taller de gòspel. L’activitat és gratuïta, i estarà dirigida pel principal referent català de música gòspel, Moisès Sala.

Primera edició del llibret de partitures del Misteri

Un altre dels plats forts d’aquesta obertura del programa d’enguany serà la presentació de la primera edició impresa del llibret de partitures del Misteri. El projecte ja havia començat el 2020, però finalment podrà veure la llum aquest 18 de juny. El llibret es publica com una eina de base divulgativa i pràctica per al col·lectiu d’intèrprets del Misteri, i ja es treballa en una pròxima edició crítica del text original i de tot el treball musicològic que l’acompanya.

Finalment, l’última activitat d’aquest mes de juny serà el taller de teatre que les actrius Roser Martínez i Cristina Masdeu oferiran a cantaires i actors del Misteri el dia 26 de juny, just abans de l’inici dels assajos per a les dues representacions del pròxim mes d’agost.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!