El II Festival "Orgues de Poblet" convida a fer un viatge en el temps

Durant els propers dos mesos d’aquesta tardor, es podrà sentir l’orgue de tribuna del monestir de Poblet en la segona edició del Festival Internacional Orgues de Poblet. En aquesta edició, el certamen convida a fer un viatge enrere en el temps, recreant un mosaic de composicions que abastarà cinc-cents anys d’història, interpretades en l’entorn de l’església de l’abadia de Santa Maria de Poblet.

Amb un repertori que va des de Guillaume de Machaut (1300-1377), fins a Claude Balbastre (1724-1799), a través de Dietrich Buxtehude (1637-1707) i Johann Sebastian Bach (1685-1750), els organitzadors del festival aposten novament per la qualitat musical que va caracteritzar la primera edició (2013).

La programació del festival inclou tres dates: 25 d’octubre, 8 i 15 de novembre en què tres intèrprets de renom mundial tocaran l’orgue de tribuna de l’església del monestir de Santa Maria de Poblet. Tots els concerts són a les 21.30.

El 25 d’octubre, Jan Willem Jansen oferirà un repertori format íntegrament per obres de Dietrich Buxtehude; el 8 de novembre actuarà Jean-Charles Ablitzer, amb música de les escoles alemanya, francesa i espanyola del Renaixement i el Barroc. El festival el clourà Jean-Patrice Brosse, amb un programa que se centra en l’escola d’orgue francesa del Renaixement i el Barroc.

El festival s’emmarca dins del projecte cultural que el mateix monestir desenvolupa, un projecte integral de servei al país, a la cultura, a la societat, a l’entorn natural i a l’Església. Batejat com a Programa Cosmos Poblet, pretén dur a terme tota una sèrie de projectes i actuacions en tots els àmbits que afecten la vida del monestir. Poblet és un espai on la tradició, la sostenibilitat i els valors encaixen formant una unitat entre les dimensios espiritual, cultural, social i ambiental de la vida.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!