El Grup de Treball Estable de les Religions recorda que el veritable islam és pacífic

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), en roda de premsa, ha volgut manifestar el seu rebuig contundent i enèrgic als assassinats comesos a la seu del setmanari francès Charlie Hebdo. Les comunitats religioses que integren el GTER han volgut transmetre així al conjunt de la societat que “el veritable islam és pacífic i no dóna suport ni permet violències ni homicidis”.

El GTER ha manifestat alhora que vol continuar treballant “a fi que no es malmeti la convivència social de què gaudim a Catalunya entre les diverses religions i entre les religions i la societat”, perquè “totes les religions, enteses correctament, són factors de pau i de convivència”.

A la roda de premsa han participat Guillem Correa, president del GTER i representant la comunitat protestant; Mohammed Halhoul i Mustapha Ben el Fassi, representant la comunitat musulmana; Mn. Antoni Mataboch i Jordi Giró, representant l’Església catòlica; el P. Joan García, representant la comunitat ortodoxa, i el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell. A l’inici de la roda de premsa, han guardat un minut de silenci. També han manifestat el seu condol a les víctimes i els seus familiars, i han expressat que se senten “propers en el seu patiment”.

GTER

El GTER ja fa més de deu anys que treballa en la línia de diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència. En aquest sentit, ha anunciat per aquest mes de gener, la programació una jornada oberta a tothom sobre La realitat de l’Estat Islàmic i les minories religioses al mitjà orient.

El GTER està format per: l’Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l’Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s’integren les altres religions presents a casa nostra.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!