L’Església catòlica a Algèria anuncia amb dolor el tancament de totes les activitats i obres de caritat desenvolupades per Càritas Algèria a partir de l’1 d’octubre.

En un comunicat, l’arquebisbe emèrit d’Alger i president de l’Associació Diocesana d’Algèria, Paul Desfarges, anuncia el tancament “complet i definitiu”.

El text informa que la dràstica mesura ha estat adoptada en compliment de la petició de les autoritats públiques algerianes. “Naturalment”, es llegeix al comunicat, “l’Església catòlica roman fidel a la seva missió caritativa al servei de la fraternitat”, en unió “amb tots els homes de bona voluntat”.

Les autoritats algerianes no han donat raons oficials per a l’orde de tancament de les activitats de Càritas. Algunes fonts locals apunten que l’entitat ha estat objecte de les mesures restrictives per ser considerada una ONG estrangera.

Totes les comunicacions que han arribat del Ministeri de l’Interior contenen referències genèriques al fet que l’Església catòlica “encobreix” una organització no autoritzada que feia activitats “al marge de la llei”, sense referències concretes a cap article de la llei que s’hagués infringit.

El comunicat de l’arquebisbe emèrit agraeix “a totes les persones que han contribuït al llarg dels anys i de diferents maneres a donar vida a aquesta obra al servei dels més vulnerables i del poble algerià”.

Els representants de la comunitat catòlica local descarten que les mesures imposades per les autoritats públiques algerianes siguin per hostilitat a l’Església catòlica i a la seva presència al país

Més aviat, el tema té a veure amb la política general de restriccions que s’ha aplicat darrerament contra les ONG estrangeres i multinacionals.

Fins al moment, les autoritats algerianes no han tingut en compte les consideracions que defensen el caràcter de Càritas com a braç caritatiu de l’Església.

Les iniciatives de Càritas Algèria han estat dissenyades i posades en pràctica en benefici dels sectors més vulnerables de la població, que un 97% professa l’islam.

Càritas també s’ocupava dels migrants i assistia principalment persones malaltes i menors, sense assumir cap to polític.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!