Germà Martí

El germà Josep Martí, figura clau en el desenvolupament del campus de La Salle Barcelona, ha estat guardonat amb el III Premi Acusticat. El premi s’ha atorgat durant el Congrés d’Acústica de Catalunya celebrat els dies 24 i 25 d’abril a Manresa, i reconeix la contribució de Martí en el desenvolupament i progrés de l’acústica a Catalunya. 

Com ha explicat la mateixa institució, el germà Martí és un dels referents catalans de l’acústica, i un dels exponents de l’educació universitària lasal·liana a Catalunya. En l’àmbit acadèmic, l’actual catedràtic de la Universitat Ramon Llull ha participat activament en la formació dels professionals d’aquest sector a través de la creació de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació (EUETT) de La Salle. D’altra banda, també va dur a terme una tasca remarcable com a primer vicerector de Recerca i Transferència de Tecnologia de la Universitat Ramon Llull, de la qual La Salle en va ser membre fundador l’any 1991. 

La tradició en acústica de La Salle

Durant el Congrés d’Acústica de Catalunya, els més de 350 experts que hi han participat també han recordat la llarga tradició acústica de La Salle, que des dels seus inicis com a Escola d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions ha tingut un gran pes en el desenvolupament de l’activitat formativa i de recerca del que avui és el campus de La Salle Barcelona – Universitat Ramon Llull. En aquesta línia de recerca, que va començar els anys 70 amb l’EUETT i l’especialitat de so i imatge, l’herència del que s’ha treballat en acústica es troba actualment a l’IASIab, l’edifici de laboratoris vinculats a les ciències i l’art, que té per origen els estudis en acústica, promoguts pel germà Martí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!