El funeral del Papa emèrit tindrà lloc aquest dijous 5 de gener a la plaça de Sant Pere del Vaticà, a les 9.30, oficiat pel papa Francesc.

En la primera roda de premsa després de la mort de Benet XVI, el director de la Sala Stampa, Matteo Bruni, ha explicat que dilluns 2 de gener el cos del papa Benet XVI estarà present a la basílica de Sant Pere “per pregar, per a un últim adeu o trobada amb tots aquells fidels que se’n vulguin acomiadar”.

La basílica estarà oberta dilluns de 9.00 a 19.00 i dimarts i dimecres de 7.00 a 19.00.

Per al funeral no es requereix entrada per participar-hi. El Vaticà ha explicat que “serà una celebració senzilla” perquè així ho volia Benet XVI.

No serà un funeral d’Estat i només es convida de manera destacada delegacions oficials d’Alemanya i Itàlia.

La resta de delegacions de països poden participar-hi, també com a convidades, però com a qualsevol altre funeral.

El taüt del Papa emèrit es portarà a la basílica de Sant Pere i després a les grutes del Vaticà per al seu enterrament, en una tomba ara buida on havien estat enterrarts Joan XXIII i Joan Pau II.

D’altra banda, el papa Francesc ha dit, durant les primeres vespres d’aquest 1 de gener (amb el Te Deum de final d’any), que “recordem amb emoció la personalitat noble de Benet XVI i la seva vida entregada a l’Església, especialment aquests últims anys retirat, des d’una gentilesa que és clau per al diàleg“.

Aquest acte litúrgic s’ha fet aquesta tarda a la basílica vaticana, plena amb 8.000 persones.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!