“El drama dels cristians a l'Iraq”

El Patriarca caldeu de Bagdad, Raphael I Louis Sako, ha escrit una carta al papa Francesc, als Patriarques d’Orient i als presidents de les conferències episcopals de tot el món. En aquesta carta ha afirmat que «la comunitat internacional necessita prendre consciència i realitzar accions concretes davant el drama que persegueix als cristians de l’Iraq». També demana la cerca d’una solució, però aquesta «està a les mans de la comunitat internacional i en particular a les de les superpotències, que tenen una responsabilitat humana i moral».

Cada vegada és més greu la situació dels cristians a l’Iraq i se senten obligats a abandonar casa seva. Les milícies islamistes sunnites han imposat un Califat i obliguen a les minories a marxar o pagar una taxa (que s’imposa a tots els “infidels”).

Davant aquest drama, el Patriarca de Bagdad es dirigeix directament a les potències internacionals, i els demana «que abandonin els interessos propis i s’uneixin pera aconseguir una solució política pacífica». Finalment, Mar Sako fa una crida a «tots els germans i germanes de tot el món, perquè siguin un suport durant aquests temps difícils».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!