Al Celler de Can Roca ha tingut lloc, aquest dimecres 8 de maig, la signatura del nou conveni de col·laboració entre la Confraria del Cava Sant Sadurní i Càritas Catalunya per a l’organització de la cinquena campanya “Cava amb Cor”, una iniciativa que compta amb el suport d’El Celler de Can Roca.

A la signatura del conveni hi han participat Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava; Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, i Josep Roca, sommelier d’El Celler de Can Roca. Han estat acompanyats per representants de Càritas diocesana de Girona, que, des de fa anys, té una especial relació amb la família Roca i que es concreta en altres activitats solidàries que acull El Celler, en una mostra del seu compromís amb l’eradicació de la pobresa i de l’exclusió social.

Tot i que la Campanya “Cava amb Cor” es va iniciar el 2020, la col·laboració de la Confraria del Cava Sant Sadurní ve de lluny, concretament des de fa dotze anys amb la Nit Solidària del Cava, que aplegava cavistes i empreses al Museu Nacional d’Art de Catalunya, però la pandèmia del Covid-19 va aturar aquesta iniciativa.

Aleshores uns cellers que formen part de la Confraria van col·laborar amb els seus caves per treure una marca conjunta sota el nom “Cava amb Cor”, un escumós de gran qualitat que es va comercialitzar a través de supermercats.

De tota la producció venuda, la Confraria del Cava destina dos euros per unitat per als projectes del Programa de Família i Infància de Càritas. En les successives edicions de la Campanya “Cava amb Cor” s’han venut més de 36.000 ampolles.

Per a Eduard Sanfeliu, “estem molt orgullosos de la implicació dels cavistes amb l’acció solidària del ‘Cava amb Cor’, que permet ajudar moltes famílies vulnerables i en risc d’exclusió social. Amb la compra d’aquest cava ajudem a fer ressò del missatge de Càritas”.

Francesc Roig ha agraït el compromís del món del cava, representat per la Confraria, amb infants i joves que estan en risc d’exclusió social i que Càritas ajuda a través dels reforços escolars, el lliurament de material escolar, l’ajuda psicològica a les famílies i les targetes moneder per a l’adquisició de productes bàsics, entre d’altres.

Pel que fa a la família Roca, ha destacat que “és un exemple de sensibilitat, solidaritat i compromís amb una part molt fràgil de la població catalana, una expressió del cor i de l’ànima d’El Celler”.

Finalment, Josep Roca, padrí d’aquesta nova edició del “Cava amb Cor”, ha afirmat que “ens agrada col·laborar amb accions solidàries i sostenibles com aquesta, organitzada per la Confraria del Cava en benefici de Càritas Catalunya, perquè ‘estimar és compartir’”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!