“En relació amb allò comunicat anteriorment per la Santa Seu, s’informa que els dies 5 i de 6 de juny, el cardenal Matteo Maria Zuppi, arquebisbe de Bolonya i president de la Conferència Episcopal Italiana, farà una visita a Kíiv como a Enviat del Sant Pare Francesc”, afirma la Santa Seu en un comunicat publicat dilluns 5 de juny, en el qual assenyala que “l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és escoltar en profunditat les autoritats ucraïneses sobre les possibles vies per assolir una pau justa i donar suport a gestos d’humanitat que contribueixin a alleujar les tensions”.

La notícia de la missió encomanada al cardenal Zuppi va ser comunicada per l’Oficina de Premsa del Vaticà el 20 de maig. Anteriorment, el mateix Papa havia parlat d’una “missió” de pau. Va ser aleshores quan el cardenal Pietro Parolin, Secretari d’Estat, va explicar que la missió no té “com a objectiu immediat la mediació”, sinó “mirar sobretot d’afavorir el clima i l’ambient que pugui portar a camins de pau”.

El mateix cardenal Zuppi, durant la roda de premsa de cloenda del Consell Permanent de la Conferència Episcopal Italiana, va destacar la implicació del papa Francesc en un conflicte sagnant.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!