El cardenal Versaldi

El papa Francesc ha nomenat el cardenal italià Giuseppe Versaldi com a nou prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica. El purpurat, de 72 anys, era fins ara president de la prefectura vaticana d’Afers Econòmics, un organisme que segurament desapareixerà amb la reforma de la Cúria.

El purpurat italià substitueix el cardenal polonès Zenon Grocholewski, que l’octubre va fer 75 anys i que va començar a treballar a la Cúria romana abans de Joan Pau II.

El dicasteri que presidirà Versaldi s’ocupa de les universitats, instituts i escoles superiors d’estudis eclesiàstics o civils que depenen de l’Església.

El cardenal Versaldi va néixer a Villarboit (Itàlia) el 1943. Va rebre l’ordenació sacerdotal el 1967. Va obtenir la llicenciatura en Psicologia i el doctorat en Dret Canònic a la Pontíficia Universitat Gregoriana de Roma.

El 1944 el llavors bisbe de Vercelli, Tarcicio Bertone, el va nomenar vicari general de l’arxidiòcesi. El 2007 Benet XVI el va nomenar bisbe d’Alessandria. Dos anys després, el Papa el va nomenar visitador apostòlic dels Legionaris de Crist, tasca que va desenvolupar fins al maig del 2010. Un any més tard va arribar el nomenament com a president de la prefectura d’Afers Econòmics del Vaticà. Finalment, Benet XVI el va crear cardenal el 2012.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!