El cardenal Sandri demana la intervenció de la Comunitat Internacional a l'Iraq

El Perfecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, el cardenal argentí Leonardo Sandri, ha agraït en un comunitat al papa Francesc el seu suport als milers de cristians perseguits a l’Iraq, els quals estan patint «accions contra Déu i contra tot sentit d’humanitat per part dels extremistes musulmans de l’Estat Islàmic».

En el comunicat, que ha estat difós pel dicasteri, també ha exhortat al món civilitzat, a les autoritats públiques i a les organitzacions internacionals, a no tardar a començar «les indispensables intervencions humanitàries als àmbits necessaris per parar, especialment a l’Iraq i a Síria, el dolorós èxode dels cristians de les terres que habiten des de fa més de 2.000 anys». «Són accions contra Déu i contra tot sentit d’humanitat», ha expressat.

«La congregació per a les Esglésies Orientals —segueix el comunicat— encoratja als responsables i aquells que són sensibles a la difícil situació dels cristians a l’Orient amb el propòsit que es posi en marxa qualsevol acció indispensable per alleujar el patiment».

La Congregació per a les Esglésies Orientals «interpretata l’immens dolor i indignació pels pastors i fidels catòlics orientals a tot el món, renova la més intensa oració al Senyor per a les poblacions que han estat colpejades per barbàries totalment contràries a la dignitat humana i la plena solidaritat humana i cristiana cap a ells», expressa el comunicat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!