El cardenal Robert Sarah

El papa Francesc ha designat al cardenal Robert Sarah nou prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments. El purpurat era president del Pontifici Consell Cor Unum des del seu nomenament pel papa Benet XVI el 2010.

El cardenal Sarah succeirà en el càrrec al cardenal Antonio Cañizares, el qual va ocupar aquest lloc des del 2008 i que va tornar a Espanya després que el papa Francesc el designés arquebisbe de València.

Robert Sarah va néixer el 1945 a Guinea. Després de l’escola primària i secundària el 1957 es va veure obligat a sortir del país per continuar els estudis al Seminari Menor de Bingerville, a Costa d’Ivori. De retorn a Guinea, després de la independència, va completar els estudis al Seminari Menor de Dixinn. Quan l’escola va ser requisada pel govern guineà, va haver de tornar a la parròquia de Sainte Croix, a Kindia, per completar els estudis.

Va ser ordenat sacerdot el 1969 i poc després va ser enviat a Roma, on es va llicenciar en Teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana i també va estudiar al Pontifici Institut Bíblic. Després d’un període d’estudis a l’Institut Bíblic de Jerusalem, va obtenir la llicenciatura en Sagrada Escriptura.

De retorn al seu país va ser nomenat rector de Boké, on va estar del 1974 al 1976 i posteriorment va assumir el rectorat del Seminari Menor Joan XIII de Kindia.

Va ser consagrat arquebisbe el 1979. Quan va rebre l’ordenació episcopal, era el bisbe més jove del món, amb 34 anys.

L’any 2001, Joan Pau II el va nomenar secretari de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles, càrrec que va ocupar durant nou anys, fins al 2010, quan el papa Benet XVI el va nomenar president del Consell Pontifici Cor Unum, en susbtitució del cardenal Cordes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!