El cardenal reconeix que el Sínode ha obert "escletxes" en l'Església

En una entrevista emesa aquest diumenge passat al programa de TV3 Signes dels Temps, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha reconegut que el Sínode Extraordinari de Bisbes sobre la família ha obert “escletxes” en l’Església que permetran trobar “respostes pastorals” a temes com els divorciats tornats a casar o l’acollida als homosexuals.

Martínez Sistach ha afirmat en aquest sentit: “Jo dic que hi ha unes escletxes, de possibles solucions. I penso que durant el proper any, fins a l’assemblea de l’octubre del 2015, els entesos, teòlegs, biblistes, canonistes… hauran d’analitzar cadascuna d’aquestes escletxes, possibles respostes pastorals, per si tenen un fonament que realment el magisteri ho permet o no, que el Papa pot fer-ho o no pot fer-ho”.

El cardenal de Barcelona creu que aquests escletxes “s’estudiaran en profunditat i potser algunes sí que podran donar resultat”.

Sobre les sessions de treball, el cardenal Martínez Sistach ha explicat que es van celebrar en un clima de “comunió, fraternitat i pastoralitat”, però reconeix que hi havia “sensibilitats diferents” i es van viure moments de “temptació”.

El cardenal ha reconegut que dins l’Església “hi ha opinions i postures una mica oposades o molt contraposades. Hi ha un tancament o una obertura, però una obertura sempre amb fidelitat a la Paraula de Déu.”

Sobre el tema dels divorciats tornats a casar, ha dit que els pares sinodals han intentat “harmonitzar la fidelitat a la indissolubilitat del matrimoni amb la misericòrdia envers aquestes persones”.

Al marge d’aquest tema, i preguntat sobre el seu relleu al capdavant de la diòcesi de Barcelona, el cardenal Martínez Sistach ha dit: “El Papa m’ha dit que continuï, doncs continuo. Em sento jove i amb ganes de servir l’Església, on sigui”.

Podeu veure l’entrevista clicant aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!