Parolin

El cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat de la Santa Seu, ha participat aquest dimarts en un fòrum sobre la situació d’Haití, promogut per l’Acadèmia de Líders Catòlics. La trobada, que ha comptat amb la intervenció de diversos polítics llatinoamericans, ha servit perquè Parolin situés el país caribeny entre les grans preocupacions actuals de l’Església. 

En nom del papa Francesc, Parolin ha demanat una reflexió serena per “projectar un raig de llum sobre Haití”, i ha recordat la importància que tothom participi en la reconstrucció d’aquest país. En aquest mateix fòrum, que ha portat el nom de “Prioritat per a la regió i agenda per a la seva transició”, el cardenal també ha alertat de la greu situació que han provocat les bandes criminals a Haití, que han causat una crisi humanitària que fa que a l’actualitat 5 milions dels 11 que viuen al país necessitin ajuda. 

En aquest sentit, Parolin ha destacat la constitució del Consell Presidencial de Transició com un primer pas molt positiu, i ha fet una crida a tota la Església catòlica, que “està cridada a acompanyar la transició amb l’exemple de tants homes i dones que amb les mans i el cor estan donant la seva vida al pròxim com a bons samaritans, aportant la solidesa dels valors de l’Evangeli”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!