Barcelona

El divendres 27 d’octubre, el Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, va presentar l’”Informe sobre abusos sexuals en l’àmbit de l’Església catòlica i el paper dels poders públics” que li va encarregar el Congrés dels Diputats. Un dia després de la seva presentació, el cardenal Joan Josep Omella s’ha manifestat a través de la xarxa social “X” per defensar l’informe i criticar alguns mitjans de comunicació, que segons ha dit, “han extrapolat les dades intencionadament”.

A través de les seves piulades, publicades durant aquest dissabte, el president de la Conferència Episcopal Espanyola ha denunciat que “les xifres extrapolades per alguns mitjans són mentides i tenen la intenció d’enganyar”. No obstant, el cardenal no ha dubtat en defensar l’informe, on com ha dit, “hi consten les dades aportades per l’Església d’aproximadament 1.125 casos”. 

“No ens cansarem mai de demanar perdó a les víctimes i treballar per la seva sanació”

L’arquebisbe de Barcelona també ha aprofitat per, una vegada més, demanar perdó a les víctimes d’abusos en l’àmbit de l’Església i recordar que es continuarà “treballant per acabar amb aquesta terrible xacra a l’Església i a tota la societat”. “Cada víctima és un drama terrible a qui demanem perdó i acompanyem”, ha exposat Omella, que ha recordat que l’Església no es cansarà mai de “demanar perdó a les víctimes”. 

Finalment, el president de la Conferència Episcopal Espanyola ha volgut agrair la tasca dels capellans, als que ha dedicat paraules d’agraïment a la seva entrega i dedicació, especialment durant aquests moments en els que reben moltes crítiques i difamacions per part de l’opinió pública: “Tot i que no sempre reconeguda per l’opinió pública, us agraeixo enormement tota la vostra entrega i servei a les persones que us han estat confiades”; “Heu dit que sí al Senyor sense esperar reconeixement, com el servent inútil, oferint la persecució infundada quan arriba”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!