El cardenal Martínez Sistach s'uneix als familiars de les víctimes de l'accident aeri "pel gran dolor que pateixen inesperadament"

L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha expressat aquest dimarts al vespre el seu condol en una entrevista a Ràdio Estel. Després d’haver-se fet públic un comunicat en què demana als sacerdots i a les comunitats cristianes que preguin per les víctimes del sinistre, el cardenal ha destacat la importància d’un missatge públic en aquests moments tan durs per a molta gent. “El comunicat surt del nostre cor per als familiars de les víctimes, i també per als familiars que pateixen un gran dolor per aquestes morts tan inesperades. M’uneixo a tots ells amb el meu afecte i amb el meu suport, alhora que prego per ells”, ha assegurat. En aquesta línia, el pastor diocesà ha demanat als éssers estimats de les víctimes “que recordin les aportacions, les virtuts i els bons consells que aquests homes i dones propers els han donat”.
El cardenal Martínez Sistach ha admès que “la resposta es fa difícil en aquests moments tan tristos”, però ha afegit que “els cristians hi trobem la creu que representa el sofriment del Déu fet home i que es fa proper a la humanitat”. Sobre la possibilitat de convocar un funeral per les víctimes, l’arquebisbe de Barcelona ha dit que “les diòcesis de Catalunya i particularment la de Barcelona, estan disposades a convocar el poble creient, com ja està fent en realitat, però tot dependrà de l’origen territorial de les víctimes”.
Aquesta intervenció de Sistach ha donat pas a una tertúlia especial, dins El mirador de l’actualitat, en què han intervingut el mecànic d’avions Moisès Maruri, l’historiador Joan Pallarès, el diputat del PP Fernando Sánchez Costa i el dirigent de les Joventuts del PSC Miquel Fernández. A més, ha participat uns minuts en la conversa el sacerdot celebrant habitual de la Missa de TVE-2 Carles Cahuana, que és pilot d’aviació. Tots han coincidit a l’hora de comentar que l’accident de l’avió Airbus A320 de la companyia Germanwings, que s’ha estavellat aquest dimarts al matí amb 150 persones a bord, té elements estranys i confusos que caldrà aclarir. El mecànic Moisès Maruri ha aclarit que “les revisions diàries dels avions són molt rigoroses, acurades i amb màxima prevenció en la detecció de problemes i canvis de peces”. A més, ha assegurat que “es revisa igual un avió de companyia de baix cost que la resta”.
Pel que fa a les possibles causes de l’accident, Moisès Maruri ha destacat que “la caixa negra de les converses aclarirà moltes coses” i que “els pilots afronten les emergències de la millor manera possible, sempre prioritzant el control del vol”, cosa que sembla que s’ha produït tenint en compte que, segons les últimes informacions, la caiguda de l’avió ha seguit un descens controlat. D’altra banda, Fernando Sánchez Costa, Joan Pallarès i Miquel Fernández han destacat “la bona coordinació institucional dels governs català, espanyol, francès i alemany a l’hora de posar en marxa els operatius d’ajuda als familiars de les víctimes, així com tota la gestió de les emergències”.
Es pot escoltar l’entrevista a Martínez Sistach i la tertúlia posterior aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!