El cardenal Martínez Sistach demana perdó pels "errors de l'Església" en la presentació del seu nou llibre

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, ha presentat les edicions en català i castellà del seu darrer llibre Cristians en la societat del diàleg i de la convivència, publicat fa uns quants mesos en italià. El volum recull els discursos i ponències més significatius del purpurat barceloní sobre temes de caire universal, com ara el paper de l’Església catòlica i dels cristians en la societat civil, el reptes que planteja la crisi econòmica i l’augment de la pobresa, i també sobre la relació entre l’Església i la unió Europea, i les relacions Església-Estat a Espanya. L’obra, publicada per Romana Editorial, ha estat presentada pel filòsof Josep M. Esquirol.


En el marc de la presentació d’aquesta novetat bibliogràfica, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha estat preguntat també sobre la necessitat que l’Església demani perdó pel seu suport al franquisme.”Els bisbes de Catalunya ja fa temps que vam demanar perdó pels nostres errors del passat -ha dit el cardenal- i això ho inclou tot. Si volem una petició més concreta, això requeriria una estudi històric molt més exhautsiu. El tema és molt complex.” El cardenal Martínez Sistach ha afirmat també que tothom hauria de demanar perdó i un cop perdonats, “oblidar i passar pàgina”. “La virtut de demanar perdó -ha acabat dient- hauria de ser més universal.”


Davant d’un altre tema d’actualitat, com ara el del posicionament de l’Església davant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, l’arquebisbe de Barcelona ha volgut distingir clarament entre el dret a decidir d’un poble, reconegut per la Doctrina Social de l’Església, i el suport a un determinada configuració institucional d’un poble.


El cardenal Lluís Martínez Sistach ha aprofitat també l’acte de presentació del seu nou llibre per presentar la seva nova carta pastoral, Viure la fe i edificat la comunitat cristiana, que per primera vegada ha estat publicada en un format més divulgatiu com a suplement del Full Dominical de l’arquebisbat de Barcelona.      

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!